top of page

Bærekraftige skolegensere

Oppdatert: 15. mai 2020

Mange folkehøgskoler bestiller hvert år skolegensere til elevene. Internasjonalt utvalg for folkehøgskolen (IU) er pådriver for at folkehøgskolene bidrar til en bærekraftig utvikling, og vil oppfordre skolene til å velge etisk mote. IU har derfor laget en oversikt over noen selskaper som kan være aktuelle å kontakte for bestilling av skolegensere og andre tekstiler. IU har ikke testet ut tekstilene, og kan heller ikke garantere for kvalitet o.l., men ønsker å bistå folkehøgskolene i å finne informasjon om firma som selger etisk mote. Flere av firmaene blir oppgitt på Fairtrade Norge sine nettsider (www.fairtrade.no), og IU har vært i kontakt med samtlige firmaer når vi laget denne oversikten.


Det aller mest miljøvennlige man kan gjøre er å lage resirkulerte skolegensere, f.eks. ved å bruke en genser man har fra før og trykke skolens navn og motiv på denne – da får alle elevene sin egen stil, men med felles trykk. Agder folkehøgskole gjorde dette i 2018, med god erfaring – les mer her (s. 14). og her.


IU vil også minne om muligheten for å bli Fairtrade-folkehøgskole. Det er i dag 21 folkehøgskoler som har denne godkjenningen. Les mer her.


Følg lenken for en kort oversikt over fire selskaper som leverer etisk mote med trykk i Norge: Cottover, Neutral, Fair & Square og Supernatural. (Oversikten er laget i november 2019).

225 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page