top of page

Bærekraftige skolegensere

Mange folkehøgskoler bestiller hvert år skolegensere til elevene. Internasjonalt utvalg for folkehøgskolen (IU) er pådriver for at folkehøgskolene bidrar til en bærekraftig utvikling, og vil oppfordre skolene til å velge etisk mote. IU har derfor laget en oversikt over noen selskaper som kan være aktuelle å kontakte for bestilling av skolegensere og andre tekstiler. IU har ikke testet ut tekstilene, og kan heller ikke garantere for kvalitet o.l., men ønsker å bistå folkehøgskolene i å finne informasjon om firma som selger etisk mote. Flere av firmaene blir oppgitt på Fairtrade Norge sine nettsider (www.fairtrade.no), og IU har vært i kontakt med samtlige firmaer når vi laget denne oversikten.


Det aller mest miljøvennlige man kan gjøre er å lage resirkulerte skolegensere, f.eks. ved å bruke en genser man har fra før og trykke skolens navn og motiv på denne – da får alle elevene sin egen stil, men med felles trykk. Agder folkehøgskole gjorde dette i 2018, med god erfaring – les mer her (s. 14). og her.


IU vil også minne om muligheten for å bli Fairtrade-folkehøgskole. Det er i dag 21 folkehøgskoler som har denne godkjenningen. Les mer her.


Følg lenken for en kort oversikt over fire selskaper som leverer etisk mote med trykk i Norge: Cottover, Neutral, Fair & Square og Supernatural. (Oversikten er laget i november 2019).

Comments


bottom of page